Een outplacementtraject biedt nieuwe perspectieven voor uw medewerker

Outplacement

Als u door gewijzigde bedrijfsomstandigheden, zoals een reorganisatie of als gevolg van verminderd functioneren van een medewerker of een arbeidsconflict, afscheid moet nemen van één of meerdere medewerkers, dan kan een outplacementtraject helpen bij het realiseren van een passende functie bij een andere werkgever. Een outplacementtraject bij Actief in Werk begeleid uw medewerker(s) van werk naar werk. Wij hebben ruime ervaring opgedaan met het uitvoeren van zowel individuele outplacementtrajecten als (grootschalige) mobiliteitstrajecten.

Persoonlijk en individueel outplacementtraject

Een outplacementtraject bij Actief in Werk is altijd een individueel maatwerktraject. Dit betekent dat het traject is afgestemd op de situatie, wensen en behoeften van de medewerker. Gedurende het traject kan de medewerker rekenen op een persoonlijke begeleiding en coaching van een vaste consulent. We stellen een traject samen dat past bij de wensen en capaciteiten van de medewerker. Dat maakt een traject maatwerk!

Transitievergoeding

Bij een (gedwongen) ontslag geldt dat u als werkgever verplicht bent om een transitievergoeding beschikbaar te stellen aan uw medewerker. De transitievergoeding is enerzijds bedoeld als compensatie voor het ontslag en anderzijds om de overgang (transitie) naar een nieuwe baan te vergemakkelijken. Als werkgever kunt u ervoor kiezen om een outplacementtraject voor uw medewerker in te zetten welke ten laste komt van de transitievergoeding. U betaalt dan uiteindelijk een lagere netto transitievergoeding aan uw medewerker en de kosten voor het outplacementtraject zijn fiscaal aftrekbaar. U kunt uw medewerker ondersteunen bij het zoeken van een bureau welke gespecialiseerd is in het uitvoeren van outplacementtrajecten of u laat de keuze aan de medewerker zelf over. De medewerker kan het outplacementtraject gebruiken als hulp bij het verkrijgen bij een nieuwe functie óf als hulp bij het starten als zelfstandig ondernemer.

Hoe ziet een outplacementtraject er uit?

Het outplacementtraject start met een intakegesprek waarin de persoonlijke situatie van de medewerker in kaart wordt gebracht. Vervolgens wordt er een plan van aanpak opgesteld die de basis vormt van het traject. In het plan van aanpak staan de activiteiten vermeld die de medewerker helpen bij het verkrijgen van een nieuwe baan.

Beroepenoriëntatie kan onderdeel uitmaken van het traject. De beroepenoriëntatie kan bestaan uit testen, opdrachten, vragenlijsten en gesprekken. Dit helpt de medewerker bij het verkrijgen van een nieuw toekomstperspectief. Ook wordt er een duidelijk en realistisch zoekprofiel opgesteld.

Een individuele sollicitatietraining kan eveneens onderdeel uitmaken van het traject. Tijdens de één-op-één sessies komen praktische zaken aan de orde zoals het opstellen van een CV en sollicitatiebrief, maar ook het (leren) netwerken en omgaan met social media en vacaturewebsites.

Aan de hand van het zoekprofiel gaan we vervolgens op zoek naar een nieuwe functie. Dit houdt in dat wij onder andere de medewerker actief gaan voorstellen bij werkgevers, waarbij gebruik wordt gemaakt van ons groot regionaal netwerk van bedrijven, organisaties, instellingen en instanties binnen diverse sectoren en branches. Daarnaast gaan wij de medewerker voorstellen op concrete vacatures. De medewerker krijgt tevens ondersteuning bij het uitvoeren van de eigen sollicitatieactiviteiten.


Het outplacementtraject houdt niet op wanneer de medewerker start in een nieuwe functie. Tijdens en na de proeftijd blijven wij actief contact onderhouden met de medewerker en zijn er vaste evaluatiemomenten zodat eventuele knelpunten (voor)tijdig gesignaleerd en aangepakt kunnen worden. Zo bereiken we het optimale resultaat voor alle betrokkenen.

Waarom Actief in Werk?

Samen met uw medewerker bepalen we aan welke vorm van ondersteuning er behoefte is. Wij hebben ruime ervaring opgedaan met het begeleiden naar werk of bij het starten als zelfstandig ondernemer. Tijdens het traject wordt de medewerker één-op-één begeleid door een vaste consulent tijdens frequente begeleidings- en coachingssessies. Deze sessies vinden plaats op één van de vestigingen van Actief in Werk in Breda, Den Bosch, Eindhoven of Tilburg of bij de medewerker thuis. Onze consulenten wonen en werken in de regio en kennen dus de plaatselijke arbeidsmarkt. Zij beschikken over een groot regionaal netwerk van werkgevers.
 

Jaarlijks wordt er door Blik op Werk een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. In de meetperiode 2023/2024 waardeerden zowel cliënten als opdrachtgevers de dienstverlening van Actief in Werk met een 8,7
Actief in Werk is in het bezit van het hoogst aantal haalbare sterren (vier sterren). Actief in Werk heeft daarmee ook dit jaar weer een mooie positie bereikt in de Top 3 van re-integratie- en outplacementbedrijven van Blik op Werk in Brabant. Bron: www.blikopwerk.nl.
 

... Met de hulp van Actief in Werk ontstaat er een nieuwe toekomst voor uw medewerker ...

Bezoekers van deze pagina bezochten ook:

Loopbaancoaching

Re-integratie 2e spoor

Contactpagina