Klaar om de stap naar werk te zetten?

Naar werk traject

Heb je een Ziektewet-, Arbeidsongeschiktheid-, of WAJONG-uitkering en ben je klaar om aan de slag te gaan en kun je daarbij ondersteuning gebruiken? Je wilt graag gebruik maken van een werkgeversnetwerk als kruiwagen bij het vinden van een nieuwe baan? Een Naar werk traject bij Actief in Werk helpt je bij het realiseren van die nieuwe baan of bij het starten als zelfstandig ondernemer.

Ben je nog niet klaar voor de arbeidsmarkt, maar wil je uiteindelijk wel de stap gaan zetten richting werk? Wil je weten welke stappen je nog moet zetten om weer effectief de arbeidsmarkt op te kunnen gaan en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Dan sluit een Werkfit maken traject beter aan bij jouw situatie.

Hoe ziet een Naar werk traject bij Actief in Werk er uit?

Een Naar werk traject bij Actief in Werk is een persoonlijk en individueel maatwerktraject. Het traject kan bestaan uit één of meerdere activiteiten die zijn afgestemd op jouw wensen, capaciteiten en belastbaarheid. Samen bepalen we welke activiteiten we inzetten zodat we na afronding van het traject een succesvol resultaat hebben bereikt.

We starten het traject met een intakegesprek waarin jouw situatie in kaart wordt gebracht. Samen bekijken we wat Actief in Werk voor jou kan betekenen. Naar aanleiding van het intakegesprek stellen wij een re-integratieplan op die we tevens ter goedkeuring voorleggen aan UWV. In het re-integratieplan staan de activiteiten vermeld die wij gaan inzetten om jou weer aan het werk te krijgen in een passende functie. De volgende activiteiten kunnen onderdeel uitmaken van het traject:

 • Sollicitatietraining
  Bij deze activiteit gaan we op individuele basis werken aan het verbeteren (of verder ontwikkelen) van jouw sollicitatievaardigheden. Tijdens de training wordt er aandacht besteed aan het opsporen en analyseren van vacatures via diverse media, waaronder internet, vacature websites en social media. Tevens leren wij jou hoe je (beter) kunt omgaan met netwerken en social media (zoals LinkedIn) en hoe je het meest effectief werkgevers kunt benaderen. Ook het trainen van de presentatievaardigheden en het oefenen van sollicitatiegesprekken maakt onderdeel uit van de training. Na afronding van de training beschik je over een CV en (open) sollicitatie-/motivatiebrief die je zelf kunt gebruiken bij het verrichten van sollicitaties. Het resultaat van de training is dat je (beter) in staat bent om zelfstandig te solliciteren en dat je jezelf goed kunt presenteren bij werkgevers.  
   

 • Bemiddeling en jobhunting
  Bij deze activiteit worden werkgevers actief benaderd aan de hand van het zoekprofiel. Daarbij worden onder andere de volgende acties uitgevoerd:
  - Actief in Werk stelt je actief voor bij werkgevers. Wij maken hierbij gebruik van ons groot regionaal netwerk van bedrijven, organisaties, instellingen en instanties binnen diverse sectoren en branches.
  - Actief in Werk stelt je actief voor bij werkgevers aan de hand van concrete vacatures.
  - Actief in Werk benadert potentiële werkgevers om te informeren naar mogelijke passende vacatures.
  - Wij helpen je bij het plaatsen van jouw CV op diverse (vacature) websites.
  - Door middel van (open) sollicitaties ga je ook zelfstandig werkgevers benaderen.   
    Vanzelfsprekend word je daarbij ondersteund door jouw consulent.

Waarom Actief in Werk?

Samen met jou bepalen we aan welke vorm van ondersteuning je behoefte hebt zodat er een echt maatwerk traject ontstaat. Tijdens het traject word je één-op-één begeleid door een vaste consulent tijdens frequente begeleidings- en coachingssessies. Deze sessies vinden plaats op één van de vestigingen van Actief in Werk in Breda, Den Bosch, Eindhoven of Tilburg of bij jou thuis. Onze consulenten wonen en werken in de regio en kennen dus de plaatselijke arbeidsmarkt. Zij beschikken over een groot regionaal netwerk van bedrijven, organisaties, instellingen en instanties binnen diverse sectoren en branches.

UWV & Actief in Werk

Actief in Werk laat jaarlijks in opdracht van UWV een tevredenheidsonderzoek uitvoeren bij klanten die bij Actief in Werk een Naar werk traject hebben doorlopen. In de meetperiode 1-1-2023 t/m 31-12-2023 waardeerden klanten die een Naar werk traject hebben afgerond de dienstverlening van Actief in Werk met een 9,0. In 2023 heeft Actief in Werk 69,2% van de uitgevoerde Naar werk trajecten succesvol afgesloten (boven landelijk gemiddelde).

Bron: UWV/Onderzoeksbureau Panteia.

Aanmelden Naar werk traject

De aanmelding voor een Naar werk traject bij Actief in Werk verloopt vaak na doorverwijzing van een contactpersoon van UWV, zoals Arbeidsdeskundige, Re-integratiebegeleider of Adviseur Werk. De kosten van een Naar werk traject worden volledig betaald door UWV.

Heb je een contactpersoon bij UWV?
Jouw contactpersoon kan je doorverwijzen naar Actief in Werk. Je kunt ook zelf aangeven bij jouw contactpersoon dat je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek (een zogenaamd "klik-gesprek") wilt aangaan met Actief in Werk.
Heb je nog geen contactpersoon bij UWV? 
Wij raden je dan aan om eerst een gesprek aan te gaan met UWV om jouw wensen ten aanzien van werk kenbaar te maken. Neem hiervoor contact op met 088-8989294 (UWV Telefoon Werknemers). Heb je hierbij hulp nodig over hoe je dit het beste kunt aanpakken, dan voorzien wij jou hierin graag van advies.
 

... Met gerichte hulp en ondersteuning heb ik de stap naar werk kunnen realiseren ...

Bezoekers van deze pagina bezochten ook:

Werkfit maken traject (UWV)

Contactformulier

Kwaliteit & Privacy