Voer zelf de regie over jouw re-integratie!

Re-integratie 2e spoor

Als je arbeidsongeschikt wordt bevonden voor het uitvoeren van je eigen functie en bij jouw werkgever zijn er geen andere passende mogelijkheden beschikbaar, dan is jouw werkgever verplicht om een re-integratietraject 2e spoor in te zetten. Door middel van een re-integratietraject 2e spoor begeleidt Actief in Werk jou bij het vinden van een passende functie bij een andere werkgever.

Persoonlijk en individueel maatwerktraject

Een re-integratietraject 2e spoor bij Actief in Werk is altijd een individueel maatwerktraject. Dit betekent dat het traject is afgestemd op jouw persoonlijke situatie, wensen en behoeften. Gedurende het traject kun je rekenen op persoonlijke begeleiding en coaching van een vaste consulent. We stellen een traject samen dat past bij jouw wensen, capaciteiten en belastbaarheid. Dat maakt een traject maatwerk!

Hoe ziet een re-integratietraject 2e spoor er uit?

Het traject start met een intakegesprek waarin jouw persoonlijke situatie in kaart wordt gebracht. Vervolgens wordt er een plan van aanpak opgesteld die de basis vormt van het traject. In het plan van aanpak staan de activiteiten vermeld die je helpen bij het verkrijgen van een nieuwe baan.

Een assesment kan onderdeel uitmaken van het traject. Het assessment kan bestaan uit testen, opdrachten, vragenlijsten en gesprekken. Dit helpt jou bij het verkrijgen van een nieuw toekomstperspectief. Ook wordt er een duidelijk en realistisch zoekprofiel opgesteld waarbij rekening wordt gehouden met jouw beperkingen, maar bovenal mogelijkheden.

Een individuele sollicitatietraining kan eveneens onderdeel uitmaken van het traject. Tijdens de training komen praktische zaken aan de orde zoals het opstellen van een CV en sollicitatiebrief, maar ook het (leren) netwerken en het solliciteren via social media (zoals LinkedIn) en vacaturewebsites.

Aan de hand van jouw zoekprofiel gaan we vervolgens op zoek naar een nieuwe functie. Dit houdt in dat wij jou onder andere actief gaan voorstellen bij werkgevers waarbij gebruik wordt gemaakt van ons groot regionaal netwerk van bedrijven, organisaties, instellingen en instanties binnen diverse sectoren en branches. Daarnaast gaan wij jou voorstellen op concrete vacatures. Je kunt daarbij tevens rekenen op ondersteuning bij het uitvoeren van jouw eigen sollicitatieactiviteiten.


Het re-integratietraject houdt niet op wanneer je start in een nieuwe functie. Tijdens en na de proeftijd blijven wij actief contact onderhouden en zijn er vaste evaluatiemomenten zodat eventuele knelpunten (voor)tijdig gesignaleerd en aangepakt kunnen worden. Zo bereiken we het optimale resultaat!

Waarom Actief in Werk?

Samen met jou bepalen we aan welke vorm van welke ondersteuning je behoefte hebt. Wij hebben ruime ervaring opgedaan met het begeleiden naar werk óf bij het starten als zelfstandig ondernemer. Tijdens het traject word je één-op-één begeleid door een vaste consulent tijdens frequente begeleidings- en coachingssessies. Deze sessies vinden plaats op één van de vestigingen van Actief in Werk in Breda, Den Bosch, Eindhoven of Tilburg of bij jou thuis. Onze consulenten wonen en werken in de regio en kennen dus de plaatselijke arbeidsmarkt. Zij beschikken over een groot regionaal netwerk van bedrijven, organisaties, instellingen en instanties binnen diverse sectoren en branches.
 

Jaarlijks wordt er door Blik op Werk een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. In de meetperiode 2023/2024 waardeerden cliënten de dienstverlening van Actief in Werk met een 8,7. Cliënten die een re-integratietraject 2e spoor hebben gevolgd waardeerden de dienstverlening zelfs met een 8,9.
 

… Door passende coaching en begeleiding biedt een re-integratietraject 2e spoor bij Actief in Werk zicht op nieuwe toekomstperspectieven …

Bezoekers van deze pagina bezochten ook:

Loopbaancoaching

Outplacement

Contactpagina