Kies voor een persoonlijk en individueel outplacementtraject!

Outplacement

Als je door omstandigheden zoals een reorganisatie of arbeidsconflict werkloos dreigt te worden, dan helpt een outplacementtraject jou bij het realiseren van een nieuwe functie bij een andere werkgever.

Transitievergoeding

Bij een (gedwongen) ontslag geldt dat je als werknemer recht hebt op een transitievergoeding. Deze transitievergoeding is enerzijds bedoeld als compensatie voor het ontslag en anderzijds om de overgang (transitie) naar een nieuwe baan te vergemakkelijken. De transitievergoeding kun je (deels) inzetten als budget voor een outplacementtraject, voor het starten als zelfstandig ondernemer of voor scholing. Naast de fiscale voordelen die dit biedt, werk je daarmee gericht aan je toekomst. Het is ook mogelijk om een outplacementtraject te volgen zonder een transitievergoeding. Zo kan een werkgever voor jou een outplacementtraject faciliteren of kies je zelf, zonder tussenkomst van een werkgever, voor een outplacementtraject bij Actief in Werk.

Persoonlijk en individueel outplacementtraject

Een outplacementtraject bij Actief in Werk is altijd een individueel maatwerktraject. Dit betekent dat het traject is afgestemd op jouw situatie, wensen en behoeften. Gedurende het traject kun je rekenen op een persoonlijke begeleiding en coaching van een vaste consulent. We stellen een traject samen dat past bij jouw wensen en capaciteiten. Dat maakt een traject maatwerk!

Hoe ziet een outplacementtraject er uit?

Het outplacementtraject start met een intakegesprek waarin jouw persoonlijke situatie in kaart wordt gebracht. Vervolgens wordt er een plan van aanpak opgesteld die de basis vormt van het traject. In het plan van aanpak staan de activiteiten vermeld die je helpen bij het verkrijgen van een nieuwe baan.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van het traject. Het assessment kan bestaan uit testen, opdrachten, vragenlijsten en gesprekken. Dit helpt je bij het verkrijgen van een nieuw toekomstperspectief. Ook wordt er een duidelijk en realistisch zoekprofiel opgesteld.

Een individuele sollicitatietraining kan eveneens onderdeel uitmaken van het traject. Tijdens de één-op-één sessies komen praktische zaken aan de orde zoals het opstellen van een CV en sollicitatiebrief, maar ook het (leren) netwerken en het solliciteren via social media (zoals LinkedIn) en vacature websites.

Aan de hand van jouw zoekprofiel gaan we vervolgens op zoek naar een nieuwe functie. Dit houdt in dat wij jou onder andere actief gaan voorstellen bij werkgevers waarbij gebruik wordt gemaakt van ons groot regionaal netwerk van bedrijven, organisaties, instellingen en instanties binnen diverse sectoren en branches. Daarnaast gaan wij jou voorstellen op concrete vacatures. Je kunt daarbij tevens rekenen op ondersteuning bij het uitvoeren van jouw eigen sollicitatieactiviteiten.


Het outplacementtraject houdt niet op wanneer je start in een nieuwe functie. Tijdens en na de proeftijd blijven wij actief contact onderhouden en zijn er vaste evaluatiemomenten zodat eventuele knelpunten (voor)tijdig gesignaleerd en aangepakt kunnen worden. Zo bereiken we een optimaal resultaat!

Waarom Actief in Werk?

Samen met jou bepalen we aan welke vorm van ondersteuning je behoefte hebt. Wij hebben ruime ervaring opgedaan met het begeleiden naar werk of bij het starten als zelfstandig ondernemer. Tijdens het traject word je één-op-één begeleid door een vaste consulent tijdens frequente begeleidings- en coachingssessies. Deze sessies vinden plaats op één van de vestigingen van Actief in Werk in Breda, Den Bosch, Eindhoven of Tilburg of bij jou thuis. Onze consulenten wonen en werken in de regio en kennen dus de plaatselijke arbeidsmarkt. Zij beschikken over een groot regionaal netwerk van bedrijven, organisaties, instellingen en instanties binnen diverse sectoren en branches.
 

Jaarlijks wordt er door Blik op Werk een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. In de meetperiode 2023/2024 waardeerden cliënten de dienstverlening van Actief in Werk met een 8,7.
 

... De stap naar mijn nieuwe baan heb ik met hulp van Actief in Werk durven zetten ...

Bezoekers van deze pagina bezochten ook:

Loopbaancoaching

Vacaturelinks

Contactpagina